2 de maig del 2010

ELS RESPONSABLES SON D'ALTRES




Disparar 3.000 cartutxos contra un punt en moviment més que en esports podríem englobar-lo en les pràctiques d'habilitat, punteria i derivats diversos


Apostats, entre la vegetació del lloc, esperant un senyal, un indici qualsevol de vida, atents als sorolls més petits, es troben agotnats... de repente..Atención, passen per davant, movent el seu colorit vestit emplomallat, un tropell d'aus, de vegades sorolloses. El canoneig dels trets cap als fràgils cossos múllidos i calents encara, trenca aquesta pau artificiosa, cauran, trencant el tapís blau del cel fins a trencar-se al terra.

A Biscaia s'han arribat a recuperar més de 200.000 cartutxos usats no biodegradables en una campaya de recollida
Quan penso en la cacera, i l'obstinació dels seus defensors de qualificar-la com a esport, una cosa instintiva, com de dintre|endins, em diu que, no que en els inicis d'un nou segle, encaixen actituds, accions tan primitives. Reconvertir el que en principi fos una necessitat, en un hobby, per a a més buscar justificacions com de control, equilibri, sanejo de les espècies. És una actitud|postura egoista. Recullo d'una informació qualsevol d'una banda, que pujant-se al carro del racional, els esportistes de la pólvora, de Biscaia i mitjançant una campanya d'ADECAP, ( any 1997) van recuperar en aquestes dates més de 200.000 cartutxos usats i abandonats en el camp, aquests cartutxos, són de beines de plàstics, ja que gairebé no s'utilitzen cartutxos de cartró biodegradables. Aquest fet entra segurament, més que en una campanya de sensibilització en una altra d'oportunisme, ja que no es pot reclamar l'ús racional de la fauna salvatge per part de qui practica matances continuades, en vedats privats i altres lares, els números|nombres canten, a més, quan és bé sabut que de sempre és la mateixa naturalesa mitjançant la seva acció instintiva, habitual i constant qui exerceix el control més responsable, racional i positiva del Mitjà|Medi . D'altra banda són per exemple aquests mateixos caçadors els que a les nostres comarques. Delta de l'Ebre, provoquen, pel seu mateix anhel de proteccionisme, en la seva pràctica esportiva responsable, la mort de 20.000 aus, degut principalment a la ingestió de perdigons de cacera, que han quedat oblidats al terra després d'una mica de pràctica esportiva. Disparar 3.000 cartutxos contra un punt en moviment més que esport podríem englobar-lo en les pràctiques d'habilitat, punteria i derivats... No ens confonguem.