30 d’abril del 2010

CITY LEAGUE "EL BÀSQUET REAL".





El bàsquet va ser creat un 21 de desembre de 1.891 per James Naismith, professor d'educació física de la ciutat de Springfield.
Noranta i cinc anys després, el 1.986 i com una continuació als principis bàsics que van portar al Sr. Naismith a la seva creació, apareix la City League - Tarragona
en el panorama esportiu, obrint el mateix a la societat, es constata doncs la socialització del bàsquet. Deixant a part la pràctica habitual de practicar deporti només en Instituts, col·legis o clubs federats.
En l'actualitat amb més de dues dècades de competició a les seves esquenes s'inicia aquest any, una nova temporada de la "City League- Tarragona ".
És la 23a temporada. Any rere any s'apropen al ¼ de segle. Ara, amb total certesa i amb tota aquesta distància recorreguda podem assegurar que aquella idea ( o bogeria ) que va sorgir a inicis de l'any 86 per part d'uns joves fanàtics del bàsquet, per practicar el seu esport favorit s'ha allotjat avui per complet, en el panorama esportiu de la ciutat de Tarragona. Sent coneguda i referència d'altres competicions i dels seus practicants que posteriorment s'han desenvolupat per tota Catalunya i Espanya a la seva semblança. Amb el suport dels diferents Patronats Municipals i organismes locals.
Pura estadística: Per la competició han passat més de 300 equips apropant-se a les 4.500 fitxes de jugadors.
Els seus impulsors tenen nom propi:
Williams Evans Loving, Francisco Piñol Soldrà i Ulises Vega Barrio protegits sempre per un ampli grup de persones, es van fer eco d'una demanda social. D'una manca, en aquell moment cap institució no dirigia els seus esforços a l'esport popular. L'esport per l'esport. Els inicis, durs, com tot allò que sol valer la pena. Les organismes locals escèptics i a l'expectativa. Avui en dia tot això queda enrere.
Els assoliments|èxits : Demostrar que no sol de l'esport professional viu l'home, que tota persona independentment d'estereotips marcats per la societat, pot i ha de practicar el seu esport favorit i divertir-se amb això, amb independència d'horaris i rígides normes establertes per clubs i federacions esportives.
Més estadístiques : punt àlgid amb 2 nivells de competició afegint una lliga de veterans i una altra femenina ( temporada 95 -96 )
Des del principi de la seva etapa molts dels jugadors d'aquesta competició han estat reclamats pels equips federats provincials en les seves diverses categories: CBT, VILASECA, TORREDEMBARRA, REUS ESPORTIU, ADT, VALLS.. etc.
Dins de l'esmentada socialització, són els impulsors de portar la pràctica del bàsquet als patis dels recintes penitenciaris, jugant una petita competició amb un equip format pels seus residents ( temporada 89 -90 ) .
Podríem relacionar llargament els fets puntuals o globals de l'esmentada organització. Però el que farem és celebrar l'existència de persones inquietes que són capaces de lluitar contra les manques de la societat, per fer encara que sigui sense suports institucionals, els esmentats assoliments|èxits, 25 anys són suficients com per donar-nos compta de l'esforç dut a terme, pels seus impulsors inicials i de tots els que al llarg d'aquesta existència han deixat energia i esforços per mantenir aquesta idea inicial.
I com diu Antonio Escriu (1.965 ) jugador de la City des de la seva primera Lliga : "Jugar en la City és un estil de vida, una manera d'entendre-la, joc per divertir-me i per això he jugat sempre en la City" .